Állatok világnapja

Az Állatok Világnapja az állatok jogainak és jólétének nemzetközi cselekvési napja, amelyet
minden évben október 4-én, Assisi Ferencnek, az állatok védőszentjének ünnepén
ünnepelnek. Az állatok világnapjának alapelve, hogy az állatok boldogabbá teszik életünket, segítőtársként és barátként gazdagítják mindennapjainkat. Az ünnep célja, hogy az ember és állat közötti barátságot erősítse, valamint felhívja a figyelmet az együttélés fontosságára.

Az iskolába lépve az állatokról készített rajzok dekorációi árulkodtak e jeles napról. Sok
gyermeknek van kiskedvence, akiről szeretettel gondoskodhatnak. Az általuk beküldött
állatkájukról készített fotókból videóösszeállítás készült, melyet minden osztály megtekintett az aulában. A gyerekek többségének kutyája, cicája van, de egyéb állatokat is láthattunk, például lovat, teknőst, halat és nyuszit is, természetesen a gyerekekkel együtt lefotózva.

Ezt követően a felsősök a tornateremben az EbRehab Egyesület előadását hallgatták meg. Az EbRehab Egyesület egy rehabilitációs hely kutyáknak és gazdiknak. Állatmentéssel
foglalkoznak, az idekerült kutyák hosszabb rehabilitáció után kiképzésen vesznek részt. A kutyusokat örökbe is lehet fogadni, de sajnos nehezen találnak gazdát. Most egy hat éves, 80 kg-os és két kicsi mentett kutyával érkeztek iskolánkba. A gyerekek sok érdekes dolgot megtudhattak az állatmentéssel kapcsolatban. Választ kaptak arra a kérdésre is: „Mit tehetünk, ha előttünk terem egy kutya?” Az állatmentés és a kutyák gondozása számos költséget von maga után, ezért szívesen veszik az adományokat. Iskolánk tanulói és szülei éltek a lehetőséggel és állateledelekkel, azaz kutyakonzervvel, kutyatáppal támogatták az Egyesületet. Köszönjük szépen a szülőknek a támogatást, Kovács Szilvia Brigitta tanárnőnek a program szervezését, Papp Gréta tanárnőnek a videó készítését!

IGYEKEZZÜNK MINDEN NAP HARMÓNIÁBAN ÉLNI A TERMÉSZETTEL,
KÖRNYEZETÜNKKEL ÉS A MINKET KÖRÜLVEVŐ ÉLŐLÉNYEKKEL.

Kajatinné Csikai Krisztina